آموزش بازی پاسور هفت خبیث ،ترفندها و جریمه ها
آموزش بازی ورق هفت خبیث
قطعا یکی از بهترین بازی هایی که با ورق می توان بازی کرد، بازی هفت خبیث است. این بازی به حدی جذاب و البته سرگرم کننده است که می شود ساعت ها به بازی با آن پرداخت. این بازی برای جمع های زیاد که بخواهند همگی با پاسور بازی کنند عالی است زیرا که همه با آن می توانند مشغول شوند. اگر شما هم به دنبال آموزش بازی پاسور هفت خبیث هستید با ما در این مقاله همراه باشید.
بازی هفت خبیث چیست ؟
بازی هفت خبیث به رقم این که عده ای فکر می کنند یک بازی ایرانی است اما ایرانی نیست. بلکه یکی از بازی های ورق است که طرفداران زیادی در سراسر دنیا و ایران دارد. در جمع های دوستانه و دورهمی ها این بازی می تواند گزینه خوبی برای اوقات فراغت باشد. در اصل این بازی ریشه در دوره همی کولی های اسپانیا و ساکنین باکان دارد که برای گذراندن زمان در کنار یک دیگر نشسته و این بازی را انجام می دادند.
بازی هفت خبیث به بازی هفت کثیف معروف است. این بازی به خاطر عدد هفتی که بازیکنان را جریمه می کند هفته خبیث گفته می شود.
تاریخچه بازی هفت خبیث
بسیاری از ایرانیان بر این باور هستند که تاریخچه ایرانی دارد و ابتدا توسط دانشجویانی که در خوابگاه زندگی می کردند این بازی رواج پیدا کرده است ولی برای دوست داران این بازی باید بگوییم هفت خبیث در سال ۱۹۷۱ در امریکا راه اندازی شده که حالا با هم نگاهی به سازنده و منتشر کننده این بازی می ندازیم.
بازی کارتی هفت خبیث در سال 1971 توسط مرل رابینز در تلاش برای حل اختلاف با پسرش در مورد قوانین بازی Crazy Eights ساخته شد. پس از ساختن نسخه ای از بازی برای خانواده اش، برای مرل مشخص شد که بازی دارای پتانسیل بالایی است. مرل که عاشق بازی های ورق بود، برای تولید 5000 مجموعه اول هفت خبیث خود، 8000 دلار پس انداز کرد که در آرایشگاه خود آن را عرضه می کرد. پس از موفقیت اولیه بازی بود که حقوق بازی به International Games Inc (باب تزاک) و سپس به Mattel فروخته شد.
روش بازی هفت خبیث
بازی هفت خبیث با ورق های پاسور اجرا می شود طوریکه که دستدهنده (تقسیمکننده کارتها) کسی است که کارت ها را اول بُر می زند و سپس به بازیکنان یک کارت می دهد. این عمل هفت بار تکرار می شود تا هر بازیکن هفت ورق در دست داشته باشد. سپس بقیه ورق ها را در زمین بازی می گذارد و یک ورق از بالا جدا می کند تا دور بازی با آن شروع شود . اگر این ورق خاص باشد نباید با آن شروع کرد و ورق دیگری را جایگزین آن می کند.
در این بازی تلاش بر آن است که هر کس باید کارت های خود را زودتر تمام کند. کسی که اولین نفر ورق هایش تمام شود شاه یا حاکم و دومین نفر بعد از او وزیر است. غیر از او بقیه ، مردم عادی هستند. کسی که آخر از همه کارت هایش بماند بازنده بازی است. حاکم به وزیر دستور می دهد تا مطابق نظر شاه ، بازنده را مجازات کند.
برای بازی ، قاعده این است که خال زمینه (خشت، دل، خاج، پیک) یا عدد ورق بازی شود. بدین صورت که خال یا عدد دست شما باید با خال یا عدد کارت روی زمین یکی باشد تا بتوانید کارت خود را بگذارید. هر کارتی که گذاشته می شود به معنای آن است که نفر بعدی باید یا خال یا عدد آن کارت را بازی کند.
البته در برخی بازی ها بخاطر ساده تر شدن کارت های شاه، بی بی یا سرباز را نیز به جای هم می گذارند که این روش مناسب کسانی که بازی سخت دوست دارند نیست. در صورت ساده بازی کردن می توان کارت شاه قلب را روی بی بی خشت انداخت اما در روش سخت این کارت ها باید هم خال یا هم عدد باشند که در این صورت شاه قلب فقط روی کارت های شاه از دیگر خال ها یا کارت های قلب با اعداد می آیند.
اگر خال یا عدد کارت روی زمین را در بین کارت های خود نداشتید جریمه می شوید. بدین صورت که باید یک ورق از روی زمین بردارید. چنانچه آن ورق را که برداشته اید برابر با ورق زمینه (از نظر خال یا عدد) بود، در همان لحظه می توانید همان کارت را بازی نمایید و در غیر این صورت باید بازی کارت را نگه دارید و بازی را به نفر بعدی واگذار کنید.
روش اجرای بازی در جهت عکس عقربههای ساعت است و برنده همان کسی است که توانسته اول از همه دستش را خالی کند. هر چند که در برخی بازی ها ، این مرحله پایان بازی است اما بیشتر بازیکنال به امید مشخص کردن نفر آخر همچنان بازی می کنند.
جهت بازی با کارت 10 عوض می شود و برعکس جهت اصلی می چرخد مگر این که باز جهت با کارت 10 دیگری عوض شود.
یکی از مسائلی که این بازی را جذاب کرده است جریمه های جالب آن است. “تک کارت” گفتن و فرار از جریمه کار سختی است. این بدان جهت است که اگر کسی یک کارت در دستش باقی بماند از شوق تمام شدن کارت هایش یادش می رود که بگوید “تک کارت” و در این صورت باید یک کارت به عنوان جریمه از روی زمین بردارد.
قاعده گفتن “تک کارت” زمانی است که یک کارت مانده و باید سریعا بگوید زیرا دیگر بازیکنان سریعا او را مجازات می کنند. یکی دیگر از جریمه هایی که خیلی از بازیکنان یادشان می رود گفتن واژه “من” است. معمولا بازیکنان با گفتن کلمه “من “در مقابل پرسش هایی نظیر” نوبت کی هست؟” مجبورند یک کارت از زمین بازی بردارند.
نقش کارت های خاص در هفت خبیث
بازی هفت خبیث بخاطر خبیث بودن کارت 7 در این بازی است. با این حال چند کار دیگر هم هستند که بازی را برای دارنده خود راحت می کنند. این کارت ها به نوعی امتیاز محسوب می شوند. در بین کارت های هفت خبیث شش ورق از اهمیت خاص برخوردارند و قانون خاص خود را دارند که در زیر کاملا توضیح می دهیم.
ورق آس : این ورق نوبت و فرصت بازیکن بعدی را رد می کند. به نوعی با گذاشتن این ورق در بازی نوبت نفر بعدی می سوزد و نفر بعد از او باید بازی کند.
ورق دو : ورق 2 کارش جریمه کردن یک نفر در جمع بازیکنان است. این جریمه را شخصی که کارت 2 را بازی کرده است انجام می دهد و یک نفر را به انتخاب خودش جریمه می کند. این ورق به دو نوع مشهور است. وقتی کارت 2 را بازی کردید یک نفر را انتخاب کنید تا از بین کارت های شما یک کارت را تصادفی به عنوان جریمه بردارد. در روش دیگر آن شخص باید از کارت های روی زمین یک کارت را به عنوان جریمه بر می دارد که برای انتخاب کننده او هیچ تاثیری ندارد.
ورق هفت : هفت یک کارت خبیث است. اگر کسی که این کارت را دارد ، آن را بازی کند نفر بعدی موظف است عینا هفت بازی کند. او حق ندارد کارت دیگری را که فقط خال آن با هفت روی زمین شبیه است بازی کند. اگر کارت هفت نداشته باشد باید 2 کارت از روی زمین بردارد.
اگر او هم کارت هفت داشته باشد بازی می کند و نفر بعدی هم باید کارت هفت بازی کند. اگر او کارت 7 نداشته باشد به ازای هر چند کارت 7 که پشت سر هم روی زمین هستند باید 2 کارت به عنوان جریمه بردارد. مثلا 3 کارت پشت سر هم با عدد 7 روی زمین هستند. کسی که نوبتش شده و کارت هفت ندارد باید 6 کارت از زمین به عنوان جریمه بردارد.
ورق هشت : ورق جایزه ورق هشت است. این ورق زمانی که بازی شود به صاحب خود اجازه می دهد به عنوان جایزه یک ورق دیگر از خال یا عدد 8 بازی کند. همچنین اگر 2 ورق 8 داشته باشد می تواند هر دو را پشت سر هم بازی کند و سپس یک ورق دیگر از خال یا عدد آخرین 8 را نیز به عنوان جایزه بازی نماید.
ورق ده : همانطور که در بالا اشاره کوتاه شد ورق 10 بازی را بر می گرداند. عدد 10 با تغییر جهت روند بازی باعث می شود تا یک سری حرکات برعکس شوند. بدین صورت که با انداخت کارت 10 نفر قبل از شما دوباره بازی می کند و جهت خلاف عقربه های ساعت در جهت عقربه های ساعت خواهد بود. البته اگر یکی از بازیکنان دوباره کارت 10 بیاندازند دوباره جهت به روال سابق باز می گردد.
ورق سرباز : در بازی هفت خبیث تنها کارتی که رنگ را عوض می کند کارت سرباز است. این کارت حکم یا رنگ را عوض میکند و میتواند روی هر کارتی به جز هفت بنشیند. البته کارت هفتی که جریمه نشده است. چون کارت هفتی که جریمه آن پرداخت شده دیگر تاثیری در بازی ندارد.
روش امتیاز بندی در بازی هفت خبیث
برای مشخص کردن بازنده و برنده در بازی هفت خبیث تمام شدن کارت ها می تواند ملاک مناسبی باشد. با این حال زمانی که اولین نفر کارت خود را تمام کرد ، بقیه بازیکنان با روش امتیاز منفی جمع کردن بین خود بازنده را مشخص می کنند. در این روش هر کسی که امتیازش زودتر به 500 برسد یا از همه بیشتر منفی باشد بازنده است.
مقدار امتیازات در روش امتیاز دهی هفت خبیث
- به کارتهای دو تا ده اندازه همان عدد روی کارت امتیاز منفی تعلق می گیرد. البته این امتیاز منفی شامل کارت 7 نمی شود. زیرا کسی که کارت 7 دارد با گذاشتن آن 2 کارت دیگر دریافت می کند که امتیاز منفی آن دو کارت برایش محاسبه می شوند.
- سرباز در امتیازات 20 امتیاز منفی دارد.
- بیبی در امتیازات 12 امتیاز منفی دارد.
- شاه در امتیازات 13 امتیاز منفی دارد.
- آس در امتیازات 14 امتیاز منفی دارد.
اگر اولین نفر دستش خالی شود و برگه خود را روی زمین بگذارد امتیازات منفی همه بازیکنان دو برابر خواهد شد. در بازی با امتیازات منفی هفت خبیث بین 100 تا 500 قرارداد وجود دارد که اولین کسی که به 500 امتیاز منفی برسد بازنده است. همچنین کسی که منفی کمتری دریافت کرده است مجازات بازنده را تعیین و اجرا می کند.
قوانین بازی هفت خبیث
قانون اول: اولین قانون در این بازی این است که خال زمینه (خشت ،دل،خاج و پیک ) یا عدد کارت زمینه بازی شود به اینصورت که کارت دست شما باید در عدد یا خال با کارت زمینه یکی باشد .
نکته ( شما برای راحت تر شدن بازی می توانید کارت های سرباز، شاه و بی بی را نیز به جای هم بیاورید به طور مثال اگر کارت زمینه بی بی خشت بود و شما در دست خود بی بی پیک داشتید می توانید از این کارت استفاده کنید و نیازی به برداشتن کارت مجدد ندارید )
قانون دوم: اگر درمیان کارت های دست خود عدد یا خال زمینه را نداشتید باید جریمه شوید و یک کارت بردارید .
نکته (اگر کارت جریمه با کارت زمینه از نظر خال و یا عدد یکی بود می توانید همان لحظه این کارت را بازی کنید .)
قانون سوم: بازی هفت خبیث در جهت عقربه های ساعت شروع می شود اما ممکن است در جریان بازی با کارت 10 تغییر کند و برنده یا به اصطلاح شاه همان کسی است که اول از همه کارت های خود را تمام کند شاه در انتهای بازی جریمه ی فرد بازنده که اخر از همه کارت هایش را تمام کرده است را مشخص می کند .
قانون چهارم: قانون تک کارت گفتن یکی از قوانین جذاب این بازی است و زمانی رخ می دهد که فردی در جریان بازی یک کارت بیشتر نداشته باشد .فرد باید بلافاصله قبل از متوجه شدن همبازی هایش تک کارت بودن را اعلام کند وگرنه اگربقیه قبل از او این موضوع را اعلام کنند باید جریمه شود و یک کارت بردارد .
نکته (اگر کسی کارت آخرش عدد 8 با توجه به اینکه عدد 8 جایزه دارد وچون فرد آخرین کارت خود را بر زمین گذاشته جایزه ای برای برزمین گذاشتن ندارد پس جریمه می شود و باید یک کارت بردارد و بلافاصله تک کارت را بگوید .)
قانون پنجم: قانون عدد هفت یا ترکش که نام بازی نیز از آن گرفته شده است با یک مثال این قانون را بهتر شرح می دهیم .
به طور مثال: اگر مریم عدد 7 را بر زمین بگذارد باید بازی تا زمانی که شخصی عدد 7 نداشت ادامه پیدا کند مثلا اگر بازیکن بعد از مریم به طور مثال رضا عدد 7 نداشت باید 2 کارت جریمه بردارد و اگر عدد 7 داشت نفر بعدی او اگر عدد 7 نداشت باید 4 کارت جریمه بردارد این روال همینطور ادامه پیدا می کند .
قانون ششم: قانون آس اگربه طور مثال مریم یک کارت آس بازی کند نوبت نفر بعد میسوزد اما اگر نفر بعدی هم آس داشته باشد نوبت نفر سوم می سوزد و این روال تا زمانی که کسی کارت آس نداشته باشد ادامه می یابد .
قوانین جانبی در بازی هفت خبیث
- اگر در روند بازی تقلب کنید جریمه می شوید .
- کسی که کلمه “من” و یا “شما”بگوید جریمه می شود
- کسی که قانون تک برگ را رعایت نکند جریمه می شود
- کسی که کارت زمینه را اشتباه بازی کند جریمه می شود
- کسی که تک برگ شده نباید نسبت به حرف های بقیه به مدت 5 دقیقه بخندد
- کسی که نوبت خود را اشتباه بازی کند جریمه می شود
جریمه بازندگان بازی هفت خبیث
از زیبایی های بازی های دورهمی این است که موجب شادی و خنده همه می شود. در این بازی با مشخص شدن بازنده و برنده در روش امتیازی، برنده باید یک مجازات برای بازنده در نظر بگیرد که نفر دوم آن را اجرا می کند. مجازات می تواند کولی دادن یا سیبیل آتشین باشد. البته روش های دیگری هم برای مجازات هست که بستگی به جمع دوستانه تان دارد.
بازی هفت خبیث به انگلیسی
در سال 1971، مرل و پسرش بر سر قوانین رسمی بازی Crazy Eights وارد یک بحث شدید شدند. مرل برای حل این موضوع دست به کار شد تا بازی خودش را با نام UNO که در فارسی از آن به عنوان هفت خبیث یاد می کنیم ایجاد کند. UNO در ایتالیایی به معنای “یک” است و بنابراین نام کاملاً مناسبی به نظر می رسید. این انتخاب اسم به این دلیل است که هدف UNO این است که اولین بازیکنی باشید که از شر تمام کارت های شما خلاص می شود. هنگامی که فقط یک کارت در دست شما باقی می ماند، قبل از اینکه کسی متوجه شود که فقط یک کارت برای شما باقی مانده است، باید “UNO” را فریاد بزنند در زبان فارسی نیز هنگامی که ما یک کارت در دست داریم می گوییم تک کارتم!
بازی هفت خبیث دو نفره
بازی هفت خبیث به گونه ای است که شما از 2 نفر به بالا می توانید آن را انجام دهید و قوانین بازی به صورت یکسان در هر تعداد نفرات اعمال خواهد شد .
بازی هفت خبیث آنلاین
اگر علاقه مند هستید تا این بازی را به صورت آنلاین انجام دهید و یا بتوانید از انجام این بازی سود هم بدست بیاورید جالب است بدانید هم اکنون بسیاری از سایت های شرطبندی (تاینی بت، هات بت، بت لند)در بخش کازینوی آنلاین و بازی های پاسور خود این بازی را قرار داده اند و شما می توانید با مراجعه با این سایت ها از انجام این بازی لذت ببرید .
بازی هفت خبیث با اپلیکیشن
همانطور که گفته شد سایت های شرطبندی امکان انجام این بازی را برای کاربران خود فراهم کرده اند ولی اگر شما از طرفداران بازی با گوشی همراه و استفاده از اپلیکیشن هستید می توانید با مراجعه به سایت هایی که این بازی را موجود دارند و دانلود اپلیکیشن آن ها از انجام این بازی با اپلیکیشن لذت ببرید .
دانلود بازی هفت خبیث برای اندروید و آیفون
همانطور که می شود این بازی را به صورت حضوری انجام داد امروزه می توان این بازی را به صورت نرم افزار برای سیستم عامل های گوناگون (ایفون،اندروید)نصب نمود اما باید توجه داشته باشید هر نرم افزار با توجه به سازنده آن می تواند متفاوت باشد پیشنهاد ما به شما دانلود اپلیکیشن های شرطبندی می باشد تا بتوانید علاوه بر لذت بردن از جریان بازی سود خوبی را نیز به دست بیاورید .
سوالات متداول
آیا بازی هفت خبیث جریمه دارد؟
در این بازی که بسیار بازی مفرحی می باشد، برنده می تواند یک مجازات برای بازنده تعیین کند و نفر دوم این مجازات را معمولا اجرا می کند.
چگونه در این بازی امتیازدهی می شود؟
وقتی کارت های دست یک نفر تمام شود زمان اتمام بازیست و برنده مشخص است و دیگر بازیکنان نیزهرکسی زودتر به امتیاز 500 برسد یا از همه بیشت منفی باشد بازنده است.
حتما بخوانید: